Mercedes Sprinter 4×4 gekocht | Column

Langzaam rijden we het grote terrein naast de Duitse Mercedesgarage op.  Links en rechts staren dikke sterren ons brutaal aan en onze Volvo lijkt op slag twee maten kleiner. Op het achterste parkeerterrein staan zeker vijftig witte Mercedes Sprinters, maar wij pikken ‘onze’ er zo uit met zijn vrolijke oranje lamp er boven op. Nog geen verkoper in de buurt, dus snel een verkennend rondje om de bus. Door de dauwdruppels heen zien we vaag Pistenbully op de motorkap staan én we zien roest op verschillende plekjes en dat laatste bevalt ons niet.

‘Gutentaaaag’, een brede man steekt een grote verkopershand uit en stelt zich voor als Haas. Haas staat er op om eerst koffie met ons te drinken en we lopen braaf achter hem aan naar de receptie.

‘Junge Sterne’, lezen we op de achterkant van zijn jasje, maar dat zegt duidelijk meer over de auto’s die hij verkoopt dan over zijn leeftijd. Hij ziet er uit als zestigplus en kent iedereen die er rond loopt. Steeds worden er uitgebreid handen geschud, ook met ons en tegen de tijd dat we bij de koffie aankomen heb ik een half Oostblok en vijf mannen uit Libanon een hand gegeven. Geeft alvast een mooi ‘op-reis’ gevoel…

Bij de koffie praten we wat. Haas is mooi op dreef, maar we willen helemaal geen Duits-Engelse smalltalk, wij willen ein Probefahrt machen! Eindelijk overhandigt hij ons de sleutels en rijden wij een rondje Regensburg; onze eerste kilometers in een Mercedes Sprinter 316 CDI 4×4.

Als we terugkomen zijn wij om. Roest of niet, wij willen deze bus heel graag kopen. We krijgen de enorme grijns niet van onze gezichten, al beseffen we dat dat onderhandeltechnisch niet zo’n sterk punt is. Dat blijkt, we betalen (bijna) de volle prijs waarvoor de bus op autoscout.de te koop stond. Het boeit niet. We zijn blij, onze eigen Sprinter 4×4!

Volg ons en like ons